Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Tina Van Roy : 'Tevreden over deze 1e editie Zomerspoor'

Tina Van Roy
Zomerspoor is tot dusver een succes.  Tina Van Roy, organisatie : "Ik ben erg tevreden, ja.. het is de eerste keer dat ik dit doe en had eerlijk gezegd niet verwacht dat iedereen zo enthousiast zou zijn.
 
Ik krijg erg veel warme reacties,  zowel van de spelers/kunstenaars als het publiek.
De voorbije events waren eerder voor kleinschalig publiek bedoeld, maar
zaterdag is er de Zomerspooormarkt en zondag is er de autoloze sportzondag. 

 

Zomerspoor is een liefdesverklaring aan de schoonheid van onze stad, aan onze natuur en ons historisch en cultureel erfgoed enerzijds en aan de mensen met hun goesting en kwaliteiten anderzijds.

 

 
Daarom willen we graag zorgen voor heel wat dynamiek en een 'vakantiegevoel in eigen stad'  tijdens deze zomermaand. Spoortrekkers Tina Van Roy en Erik Thys werken volgens twee pijlers.
 
Enerzijds zijn ze de verbinding tussen de stad en de vele verenigingen, scholen, organisaties en burgers van Herentals, Noorderwijk en Morkhoven bij de realisatie van hun evenementen.
 
Anderzijds programmeren ze zelf ook een aantal heel plezante activiteiten, zoals bijvoorbeeld een autoloze sportzondag (samen met Herentals aan Zet)  gesprekken tussen de verschillende torens in de stad en onze dorpen (Torenwoorden), het pop-up Museum.

Herentals aan Z. is een burgerbeweging, bottom up ontstaan, met als doel het welzijn in Herentals te bevorderen en Herentals op de kaart te zetten al zorginnovatieve stad.

 
Welzijn mag begrepen worden in de meest brede zin van het woord en omvat preventie, jeugdzorg, cultuur, armoedebestrijding,  en al wat het welbevinden van iedere burger kan bevorderen.
 
Het promoten van bewegen is één van de doelen, met als concrete invulling de autoloze sportdag op 20/8. Spontaan werd voor de realisatie hiervan enthousiasme gevonden bij de Erik en Tina van Zomerspoor.
 
Sportverenigingen en al wie zorgt voor bewegen,  presenteren zich in de centrumstraten en nodigen iedereen uit om kennis te maken en actief deel te nemen. Je kan dus op korte afstand en geheel gratis proeven van hockey, golf, boogschieten, bridge, petanque, wandelvoetbal, basket, yoga, volksspelen en 20 andere sporten.
 
We zijn heel gelukkig met de vlotte medewerking van zoveel verenigingen die ook de kans krijgen om toekomstige leden te ontmoeten.  Sowieso moet de auto op 20/8  aan de kant omdat de centrumstraten ingepalmd zijn, maar we willen ook duurzaam inzetten op het gebruik van de fiets als alternatief.
Een programmaoverzicht van alle sporten vind je op www.zomerspoor.be
 
 

Foto : Dirk Wouters : Yves Wouters (Herentals aan Zet) en Tina Van Roy (de organisatoren van 20/8) / NNieuws.

Tina Van Roy

Deel dit artikel